Leefbaar Alkmaar springt in de bres voor verontruste bewoners Graft en De Rijp

Leefbaar Alkmaar springt in de bres voor verontruste inwoners van de dorpen Graft en De Rijp. De partij steunt bewoners in hun kritiek op het college van de gemeente Alkmaar over de ingediende subsidieaanvraag voor het project-initiatief De Groene Walvis.


De gemeente Alkmaar heeft in het kader van het programma Proeftuinen Aardgasvrije Wijken (PAW) voor een bedrag van € 5,6 miljoen euro subsidie aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Onze lijsttrekker John Hagens: “Als Leefbaar Alkmaar waren we reeds bij de aanvang van het projectplan De Groene Walvis kritisch. Zo hebben wij schriftelijke vragen gesteld en de stukken uitvoerig bestudeerd. Maar met name de gesprekken met bewoners hebben ons en mij geleerd dat de hier gekozen weg en route niet de juiste is.”
Daarom steunt Leefbaar Alkmaar de groeiende groep verontruste bewoners die middels een eigen analyse de subsidieaanvraag voor het project De Groene Walvis tegen het licht hebben gehouden.
Hagens vraagt zich zelfs hardop af of de gemeente wel integer heeft gehandeld in dit dossier. Want is er wel sprake van integer handelen indien je zaken rooskleuriger voorstelt in je aanvraag en je je niet aan werkelijke feiten houdt?

Hagens: “Ik vind daarom, nét als deze bewoners, dat de gemeente er verstandig aan zou doen om de aanvraag terug te trekken en het huiswerk nog maar eens goed over moet doen. Want beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.”
Het persbericht van Leefbaar Alkmaar en de uitgebreide analyse van de verontruste bewoners kunt u beiden via onze website lezen.