Waar blijven de maatregelen op het kruispunt Zeswielen-Rekerdijk-Koedijkerstraat-Frieseweg?

Op woensdag 20 april heeft zich een ernstig ongeval voorgedaan op de kruising Zeswielen-Rekerdijk-Koedijkerstraat-Frieseweg. Een bestelbus reed vanaf de Frieseweg twee vrouwen op een scooter aan. Ambulances, brandweer en een traumahelikopter uit Rotterdam moesten uitrukken om de twee gewonde vrouwen te helpen. Leefbaar Alkmaar hoopt dat de vrouwen snel herstellen van het letsel dat zij hebben opgelopen.

Dat de verkeerssituatie op dit onoverzichtelijke kruispunt zeer gevaarlijk is, heeft Leefbaar Alkmaar meermaals betoogd. Door de openstelling van het nieuwe, 3 miljoen euro kostende fietspad is de situatie alleen maar onveiliger geworden. Fietsers moeten nu vaker de drukke weg oversteken, wanneer zij vanaf de Zeswielen de Rekerdijk op willen. Verkeer vanaf de Frieseweg moet er rekening mee houden dat er op het nieuwe fietspad nu ook fietsers van rechts komen.

Bij de opening van het nieuwe fietspad op 9 april 2015 beloofde de wethouder dat er werk gemaakt zou worden van dit onveilige kruispunt. Ruim een jaar later moeten we constateren dat er niets is veranderd aan de situatie. Leefbaar Alkmaar vindt dat het hoog tijd is om het onoverzichtelijke kruispunt Zeswielen-Rekerdijk-Koedijkerstraat-Frieseweg aan te pakken.