‘Stop met onderzoeken Bierkade/Wageweg’

Leefbaar Alkmaar stelt dat het college van B en W moet stoppen met onderzoeken naar de mogelijkheden om tweerichtingsverkeer te realiseren op de Bierkade/Wageweg. Het college van OPA, CDA, VVD en D66 blijft maar trekken aan een dood paard, wat betreft hun plannen om weer tweerichtingsverkeer in te voeren op de Bierkade/Wageweg.

Nu een derde rapport heeft aangetoond dat het niet te realiseren is, kondigt het college doodleuk een volgend rapport aan om de bereikbaarheid van het oostelijk stadsdeel te onderzoeken. Waarom toch zo persisteren, zo vraagt Leefbaar Alkmaar zich af. Al die onderzoeken en rapporten kosten handenvol geld en leveren helemaal niets op. Het is op de Bierkade en de Wageweg gewoonweg te krap voor de plannen van het college, stelt Leefbaar Alkmaar. De Bierkade verbreden en een strook van het Victoriepark afhalen zijn uiterst kostbare en absoluut ongewenste ingrepen. Dat is inmiddels ook al meermalen aangetoond in de verschillende rapportages. Leefbaar Alkmaar is ook ontstemd dat de klankbordgroep over dit onderwerp al ruim een jaar niet is bijeengeroepen door de wethouder.

Het oostelijk stadsdeel bestaat nu eenmaal al eeuwenlang uit smalle straatjes. Vroegere plannen, zoals van stedenbouwkundige Wieger Bruin, om dit eens flink aan te pakken zijn gelukkig ook allemaal gestrand. Leefbaar Alkmaar roept het college op om deze zaak te laten rusten en niet nog meer geld uit te geven aan overbodige onderzoeken.