Snel raadsvergadering

De fractie van Leefbaar Alkmaar wil snel een fysieke gemeenteraadsvergadering in De Vest, zodat we beleid in gang kunnen zetten om de Alkmaarse economie en het maatschappelijk leven een extra boost boven op de landelijke maatregelen tijdens en na de corona-pandemie.

Fysiek vergaderen in deze moeilijke tijd is wettelijk mogelijk en de stad moet wel bestuurd worden. In de zorg wagen mensen hun leven om anderen te redden. In de supermarkten werken mensen om anderen hun inkopen te laten doen. Dankzij de vrachtwagenchauffeurs hebben de winkels voorraad. Dankzij journalisten weten we wat er om ons heen gebeurt en welke impact de corona-crisis heeft op alle facetten van de maatschappij. De burgers van Alkmaar mogen van de gemeenteraad verwachten dat er in het openbaar behoorlijk bestuurd wordt.

Wat Leefbaar Alkmaar betreft kunnen we best een keer een raadsvergadering in De Vest houden. Daar kunnen we voldoende afstand tot elkaar houden, de pers kan het volgen en Alkmaar Centraal kan het opnemen en uitzenden. Raadsleden die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen digitaal via een groot scherm in de vergaderzaal toch meedoen. En ook onze burgemeester, op wiens schouders een zware taak rust, kan vanuit huis corona gerelateerde vragen beantwoorden, terwijl hij ook bereikbaar is voor de veiligheidsregio. De raadsvergadering kan in dat geval voorgezeten worden door de vice-voorzitter van de gemeenteraad.