Nieuwe plaatsnaamborden Oudorp

Het heeft een paar maanden geduurd, maar sinds afgelopen weekend staan ze er eindelijk: de nieuwe plaatsnaamborden voor Oudorp en Koedijk. Fractie-assistent Margit Kistemaker van Leefbaar Alkmaar, woonachtig in Oudorp, had in de raadscommissie Ruimte de plaatsnaamborden aangekaart, nadat zij hierover was aangesproken door haar dorpsgenoten. Na de fusie van de gemeente Alkmaar met de gemeenten Schermer en Graft-De Rijp werden bij de dorpskernen van Schermer en Graft-De Rijp immers nieuwe blauwe plaatsnaamborden neergezet met daarop de tekst: Stompetoren, gem. Alkmaar. Enzovoort.

Toen Leefbaar Alkmaar-raadslid Mohamed Ezhar tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad vroeg of deze borden ook in Oudorp en Koedijk konden worden geplaatst, zegde het college toe dat dit verzoek zou worden ingewilligd. Volgens het college konden het echter niet de bekende blauwe plaatsnaamborden worden, aangezien Oudorp en Koedijk direct aan Alkmaar grenzen. Als alternatief is gekozen voor witte borden met daarop ook het oude gemeentewapen van Oudorp en Koedijk.

Op de foto: raadslid Mohamed Ezhar en fractie-assistent Margit Kistemaker bij het nieuwe plaatsnaambord van Oudorp bij de Halvemaansbrug.