Kandidatenlijst Leefbaar Alkmaar

De ledenvergadering van Leefbaar Alkmaar heeft op vrijdag 17 december in de Letterbak de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. In september had de ledenvergadering reeds John Hagens uit Stompetoren als lijsttrekker aangesteld.


Op plaats 2 van de kandidatenlijst staat Maya Bolte uit het Emmakwartier. Zij had eerder te kennen gegeven dat ze niet opnieuw lijsttrekker van Leefbaar Alkmaar wilde zijn en een stapje opzij wilde doen. Maya zit al 28 jaar, vanaf 1994, in de Alkmaarse raad en is daarmee de raadsnestor, het langst zittende gemeenteraadslid.

Op plaats 3 staat huidig raadslid Mohamed Ezhar. Mohamed werkt bij Tata Steel. Hij is zeer betrokken bij de gemeenschap in Overdie. Mohamed is een echte verbinder die buiten de gemeenteraad zeer actief is.

Op plaats 4 staat huidig fractie-assistent Mieke Biesheuvel. Mieke, woonachtig in De Rijp, is administratief medewerkster; vroeger werkte ze in de thuiszorg. Als fractie-assistent houdt ze zich bezig met onderwerpen in de sociale sector.

De kandidatenlijst van Leefbaar Alkmaar bestaat verder uit Peter de Goede, Monique Houdijk, Rob Dijkstra, Peter Wagner, Manat Janmaat en Margit Olijmulder.