Ontsluitingsweg Villapark De Rijp

In de commissievergadering Ruimte van 29 april werd gesproken over de ontsluitingsweg naar Villapark De Rijp. Namens Leefbaar Alkmaar voerde fractie-assistent Mieke Biesheuvel uit De Rijp het woord. Hier haar bijdrage:


,,Leefbaar Alkmaar is enthousiast over het voorstel om de ontsluitingsweg naar Villapark de Rijp nu eindelijk te gaan realiseren. De bewoners van West-Graftdijk en met name de bewoners van Oost-Graftdijk hebben al veel te lang last c.q. overlast van het verkeer van en naar het Villapark. Laten we wel wezen: de smalle kanaaldijk en de kleine dorpsweggetjes zijn gewoon niet geschikt voor veel verkeer. Nu is het nog een handjevol parkbewoners en bouwverkeer wat langsrijdt, maar als het park op termijn in volle bezetting opereert, is het een compleet dorp dat dagelijks in- en uitrijdt via het smalle kanaaldijkje. Een aanrijroute naar het park via een parallelweg langs de N244 die aansluit op de rotonde bij West-Graftdijk is niet alleen de meest logische, maar ook de mooiste oplossing.

Wel heeft Leefbaar Alkmaar nog een paar vragen voor het college:
Bij eerdere plannen voor de aanleg van deze ontsluiting is er tot twee maal toe met succes een gang naar de rechter geweest om de ontsluiting op deze manier tegen te gaan. Heeft het college nagedacht hoe een derde gang naar de rechter voorkomen kan worden? In de specificatie van de kosten voor 2015 ten behoeve van onderzoek en voorbereiding is nergens te zien dat ook Europarcs meedeelt in die kostendekking. Zou het niet volstrekt logisch zijn dat ook zij een aandeel van dit kostenplaatje voor hun rekening nemen?

Het wordt hoog tijd dat de bewoners van dit stukje mooi Alkmaar worden ontzien! Daarom ziet Leefbaar Alkmaar graag op korte termijn een definitief besluit en een plan van aanpak. Liefst nog voor de zomervakantie, zodat er direct na de bouwvak gestart kan worden met de aanleg van deze ontsluiting.”